Sjalv ar en senior och dejtar kungen internet – arme ar mina basta tips

Sjalv ar en senior och dejtar kungen internet – arme ar mina basta tips

Natdejting ar ej langre nagot tabubelagt, idag ar det till och med det vanligaste sattet att ses en partner visar bland annat en brittisk besiktning. I takt med att natdejting blivit allt vanligare borjar tillika allt fler pensionarer att leta sig ut gallande dejtingsajterna. Monikka Smedberg Johansson ar en av dessa. Hon ar 81 ar och inneha natdejtat i tio ar.

– Nar sjalv borjade var det ringa i min alder pa dejtingsajter, och de som fanns kunde besta flera mil bort, men nu verkar det som att pensionarerna har vaknat, anser hon med ett flabb.

Fick hjalp av barnbarnen att komma igang

Det varje Monikkas barnbarn som hjalpte henne att skapa en dejtingprofil gallande sajten Motesplatsen, nar hennes andre make gatt bort forut tio ar sedan.

– Hon tyckte att jag behovde nagon att fabricera roliga don med, ej bara sitta hemma. Och det varje ju grymt akta. Enkom pro att du blir anka och aldre sa ar ju inte livet slut. Du maste enkom vara mottaglig.

Monikkas erfarenhet av natdejting ar avsevart framat. Genom aren har hon lart sig hur sa hon letar efter och hur man skiljer agnarna fran vetet.

Monikka Smedberg Johansson.

– Det ar centralt att vara otvetydig med vem du ar och hur sa du soker forut ganska fran partner. Otaliga aldre vill kanske ha mer ett kompanjonskap an det ungdomar soker. Jag vill till exempel inte att https://internationalwomen.net/sv/slovenska-kvinnor/ nagon ska transfer in i karna boning, men vill ha samfund och bekantskapskrets.

”Man far pussa massa grodor innan man hittar en fin”

Hon tycker att det svaraste har varit att finn personer som bor gallande balans avstand. Att flytta kungen sig ar ej aktuellt, och hon anser att manga aldre kanner synonym.

– Sverige ar ett enormt avlangt land, och dessutom om internet forut manniskor narmre sa blir det tufft rent geografiskt. Enbart att lokalisera russinen i kakan ar marigt, man far pussa manga grodor du vet, innan man hittar en fin groda, anser hon och skrattar upprepa.

Monikka ar ej skraj forut det okanda. Hon inneha bott i bade Indien och i Afrika, rest omkring jorden och varit gift tvenne ganger. Men de forsta trevande motena online varje en aning laskiga, berattar hon.

– Det tog ett tag att utbilda sig hur man tala. Och det dok upp en andel fejkprofiler, namligen personer som utgav sig pro att besta nagon annan. Men man lar sig typ fartfyllt att kika det.

Stall massor fragor – och varenda lite alert

Det galler att samspraka lange innan man stammer traff med nagon menar Monikka. Att stalla jatte- fragor och vara lite vaksam pa vilka fragor man far. Hon ar ocksa eftertanksam med att ga ur ut pro mycket om sig allena i borjan.

– Men man amna inte besta mesig. De flesta ar vanliga och normala folk, och stamningen pa natet ar oftast enormt god.

Natets karleksstatistik

Var fjarde singel inneha natdejtat i ar. Av de som mott sin nuvarande partner inom de senaste fem aren traffades 4 av 10 via natet. Forut de som som traffats inom de senaste 20 aren ar siffran 3 av 10.

Hon inneha testat flera olika dejtingsajter, bland annat Motesplatsen, Happy pancake och Facebook dejting. Men forut att lattare kunna patraffa lokala singlar ar hon idag mest livlig i olika Facebookgrupper. Hon ser otaliga fordelar med det.

– Dels finns en administrator som slapper in folk i gruppen, det utfor att det kanns tryggare. Sen ar det bara folk fran naromradet, vilket ar bra. Och sa ar stamningen grymt fin i de har grupperna. Vi gratulerar varandra nar nagon funnit karleken och jag har hittat flertal vanner den vagen, berattar hon.

Monikkas “forsta dejten”-regler

– skrida ej ut kungen en skogspromenad med nagon du ej kanner. Ga inte heller hem till nagon som en forsta traff utan hitta nagonstans dar det finns folk och dar du kanner dig trygg.

Hon inneha varit kungen manga dejter i genom aren, och oftast tar hon dem till synonym stalle – en lokal vardshus. Dar kanner hon sig stabil och skon.

Traffade sin tredje stora karlek

Men det varje kungen en parkeringsplats intill en galleria som hon motte sin senaste stora karlek. De larde kanna varandra i en rum Facebook-grupp pro pensionarer. Under flera veckor pratade de utan att traffa, ehuru Monikka enar skulle bege sig till Kap Verde med familjen. De holl kontakt laka resan och nar Monikka kom hem aterigen stamde de mote. Och acceptera, allt stamde.

– Det var en snoig vinterdag och avsevart kallt, vi hade stora vinterklader pa oss sa forutsattningarna forut en mote varje inte de basta. Men nar vi kramade varandra kandes allt anda sa sjalvklart, som att vi hade en frandskap. Det varje ratt kungen en gang – sant kanner man ju.

Portratt sedan traffade de varandras familjer och de blev fartfyllt hejdlost intill. Han planerade att maka narmre henne och de varenda lyckliga.

– Sex manader fick vi med, sen gick han bort i ett plotsligt hjartstopp. Det varje en chock forut alla, berattar Monikka.

Hon sorjer honom fortfarande men ar tacksam ovan den tid de hade. Till varen tanker hon ta upp natdejtandet upprepa.

Monikkas basta dejtingtips forut seniorer pa natet

  • Leta upp vanskapsringar (kungen Facebook) dar just du bor – dar ar tryggt och lokalt!
  • Ha roligt! Och kom ihag att man plikt pussa en del grodor innan man hittar en fin groda.

– sjalv har haft tre stora karlekar. Jag kallar dem Aventyraren, Livsnjutaren och Gladjespridaren. Genast vet jag ej ratt vad jag letar efter och det blir marigt att sla de arme tre mannen. Men ar det nagot jag vet har i livet sa ar det att hur sa som helst kan aga rum. Man tvungen bara tordas ta chansen nar den kommer. Det har jag kvitto gallande, sager hon med ett leende.

Expertens natdejtingtips – 5 viktiga namnd

Att dejta gallande natet kan vara en gripande och pirrig upplevelse. Men det finns samt en bit fallor att trampa i, som till exempel olika typer fran lura. Universitetslektorn Caroline Fischl forskar kring natanvandning och aldre. Hon inneha nagra enkla tips som du kan spana kungen pro att kanna dig riskfri.

– Egentligen galler synonym direktion pro alla som dejtar pa natet, ung som aldrad. Men som senior ar du nog ej oforandrad van vid internetkulturen, och behover vara extra ingaende, sager Caroline Fischl.

  1. Var kungen din gard ifall personen borjar forfragan ifall personlig information, som personnummer, losenord eller snarlika.
  2. Swisha aldrig kosing till nagon du inte kanner.
  3. Bidra inte ut pinkoder.
  4. Be ifall att fa se bilder fran personens leva, familj, vanner och liknande.
  5. Nar du amna motas nagon fran internet, informera for andra vem du amna mota och varje. Ses nagonstans publikt.

Để lại một bình luận

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *